de lessen

Vioolpedagoog Gerda van Donk geeft les aan zowel kinderen als volwassenen. De leerling en het speelplezier vormen daarbij een belangrijk uitgangspunt. Het doel is muziek maken, het leren bespelen van het instrument is het middel. Door deze individuele en persoonlijke benadering kan elke leerling zich optimaal ontwikkelen in een traject op maat.
De lessen zijn individueel en voor alle leeftijden. Kinderen kunnen starten vanaf 5 jaar, maar ook volwassenen zijn welkom, zowel gevorderden als beginners. Vanaf het begin is er veel aandacht voor de techniek en een goede houding, waarbij de werklust van de leerling niet mag ontbreken.
Tijdens de lessen is er veel aandacht voor samenspel. De leerlingen worden door de docent begeleid op de piano of de viool. Ook wordt er regelmatig uit een boek met een cd gewerkt, zodat op deze manier ook thuis kan worden samengespeeld.

Een aantal keren per jaar is er een voorspeelmiddag of -avond, waarbij de leerlingen de mogelijkheid hebben om zich aan elkaar en aan de ouders te presenteren. Gerda is lid van de vakbond NTB (Nederlandse Toonkunstenaars Bond) en aangesloten bij de Esta (European String Teachers Association). Op deze manier blijft ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied.
Zij is ook geschoold voor het lesgeven aan zeer jonge kinderen. Recentelijk volgde zij nog de bijscholingscursus van het Artez-conservatorium in Zwolle voor het geven van muziekles in het basisonderwijs.
Bemiddeling bij aanschaf of huur van instrumenten is mogelijk.

Neem contact op voor meer informatie en een gratis proefles!